Η αγαπημένη συνταγή Αμερικανών και Βρετανών. Παραδοσιακά, στις ΗΠΑ το χοιρινό καπνίζεται και βράζει σε μπάρμπεκιου όλη τη νύχτα. Γίνεται λουκούμι, φυσικά.
Υλικά
- 1,5 κιλό σπάλα χοιρινό, χωρίς κόκκαλο
- 2 κρεμμύδια, κομένα σε λωρίδες
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και άφθονο πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Τοποθετήστε το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης στο ταψάκι
- Προσθέστε το νερό
- Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πολύ πιπέρι
- Τρίψτε τη σπάλα με το μείγμα
- Τρίψτε καλά, και αφήστε το μείγμα εκεί
- Βάλτε και τη σπάλα στο ταψί
- Καλύψτε την με αλουμινόχαρτο
- Βάλτε την στο φούρνο για 5 ώρες
- Χαμηλώστε το φούρνο στους 150 βαθμούς σταδιακά
- Ελέγξτε το νερό, αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο
- Σερβίρετε ολόκληρη τη σπάλα σε πιατέλα ή ξύλο, για να την απολαύσετε και με τα μάτια!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο