Απολαυστική ιταλική συνταγή, πετυχαίνει πάντα γιατί είναι απλούστατη.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι (ολικής, είναι καλύτερα)
- 100 γραμμάρια ρόκα (βάζουμε φύλλα βασιλικού το καλοκαίρι)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια καθαρισμένα καρύδια
- Λίγο μαϊντανό
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Βράστε τα σπαγγέτι όπως περιγράφεται στην συσκευασία
- Στο μίξερ βάλτε την ρόκα καθαρισμένη (τον βασιλικό αν υπάρχει)
- Προσθέστε το σκόρδο και τον μαϊντανό
- Προσθέστε τα καρύδια
- Βάλτε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Γυρίστε το μίξερ, προσεκτικά, μετά πιο γρήγορα
- Θέλετε μια πάστα κάπως υγρή
- Ανακατέψτε στα μακαρόνια και τρίψετε την παρμεζάνα
- Απολαύστε την!
Στο παραδοσιακό πέστο βάζουμε κουκουνάρι. Το καρύδι είναι πιο γευστικό, έχει «βάθος» η σάλτσα.
Ανακάλυψα και μια συνταγή όπου αντί για ρόκα (ή αντί για βασιλικό) έβαλαν κάλε:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο