Μόσιαλος: «Μπορεί σήμερα να υπάρξει νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό» - iefimerida.gr

Μόσιαλος: «Μπορεί σήμερα να υπάρξει νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ δήλωσε «θα ήταν χρήσιμο να καταλήξουμε ακόμα και σήμερα στο όνομα του ανθρώπου που θα αναλάβει». Πρόσθεσε δε πως θα πρέπει σήμερα να αποφασιστεί η κυβέρνηση συνεργασίας από τα δύο μεγάλα κόμματα και να ανακοινωθεί και το όνομα του νέου πρωθυπουργού, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη διεργασίες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Είπε μάλιστα πως αν καταλήξουν σε συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας και το όνομα του πρωθυπουργού, στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η στελέχωση των υπουργείων.

«Είναι ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση γιατί θα πρέπει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου να ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, μέχρι το Δεκέμβριο να έχουμε υπερψηφίσει τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να έχει εκταμιευτεί η 6η δόση». Ο ίδιος υποστήριξε πως θα πρέπει στη νέα κυβέρνηση να μετέχουν πολιτικά πρόσωπα και όχι τεχνοκράτες. Τόνισε ακόμα πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει μέχρι το Μάρτιο και στη συνέχεια να πάει η χώρα σε εκλογές.

Ο κ.Μόσιαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας μες την προϋπόθεση πως τα κόμματα θα αποφασίσουν να στηρίξουν για τους επόμενους τρεις μήνες τη κυβέρνηση συνεργασίας.

Δύο ώρες νωρίτερα, στις 16:00, αντί για τις 18:00, θα συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, θα ενημερώσουν τα μέλη της κυβέρνησης για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και τη δανειακή σύμβαση και την πορεία των σχετικών συζητήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ