Περιέχει όλα τα λαχανικά που αγαπάμε τον χειμώνα και είναι εποχής. Το έξτρα σε αυτή τη συνταγή που θα σας δώσω είναι το ψωμί με άρωμα σκόρδου, για συνοδεία.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 καρότα φρέσκα, βιολογικά
- 3 μικρές πατάτες
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 ρέβα
- 1 ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτάκι χάρτινο κρέμα γάλακτος
- 12 φετούλες μπέηκον, λεπτές
- 4 φέτες φωμί, καλύτερα η μπαγκέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και πλύντε όλα τα λαχανικά
- Κόψτε τα σε κύβους
- Κόψτε ψιλά το κρεμμύδι
- Κρατήστε από το πράσο μόνο το λευκό, ψιλοκόψτε
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάλτε το κρεμμύδι και το πράσο
- Αφήστε τα να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά, να μη ροδίσουν
- Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατέψτε για άλλα 5 λεπτά
- Λιώστε το ζωμό λαχανικών σε ζεστό νερό και προσθέστε τον
- Ρίξτε χοντρό αλάτι (προσεκτικά), λίγο πιπέρι, σκεπάστε και αφήστε να βράσει 40 λεπτά
- Οταν βράσει περάστε την στο μίξερ -Το χειρός είναι το καλύτερο
- Προσθέστε το μισό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- Ξαναβάλτε τη σούπα λίγο να κοχλάξει
- Δοκιμάστε μήπως είναι εντελώς ανάλατη και προσθέστε (προσεκτικά)
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το μπέηκον -Οσο χρειάζεστε
- Υψηλή φωτιά, πρέπει να ροδίσουν και να γίνουν κριτσανιστές οι φέτες
- Τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λίπη
- Ψήνετε το ψωμί, κομμένο, στο γκριλ
- Καθαρίστε τη σκελίδα σκόρδο
- Οταν ψηθεί ρίξετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- Τρίψτε το ψωμί απαλά με το σκόρδο, να πάρει μόνο το άρωμα
- Λίγο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι από πάνω
- Ολα είναι έτοιμα -Βάλτε τη σούπα σε μπολ, από πάνω το μπέηκον και δίπλα το ψωμί!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο