Βέλγος υπουργός: Δεν προέτρεψα την Ελλάδα να απωθεί τους μετανάστες στη θάλασσα - iefimerida.gr

Βέλγος υπουργός: Δεν προέτρεψα την Ελλάδα να απωθεί τους μετανάστες στη θάλασσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να προέτρεψε τον Γιάννη Μουζάλας να δίνει εντολή απώθησης των μεταναστών στη θάλασσα προχώρησε ο Βέλγος υφυπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο BELGA σε σημερινό τηλεγράφημά του, ο Βέλγος υφυπουργός δήλωσε ότι «ουδέποτε κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου να προχωρήσει σε απωθήσεις μεταναστών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πνίγονταν».

«Λυπάμαι βαθύτατα για τις γκροτέσκες αυτές δηλώσεις. Το Βέλγιο είναι μια χώρα με σεβασμό και υψηλά πρότυπα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υποδοχή των αιτούντων άσυλο και [την παροχή] διεθνούς προστασίας», προσέθεσε.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η διαμάχη αυτή έρχεται «τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένη στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τη μετανάστευση»

Ο Βέλγος υφυπουργός αναφέρει ακόμη, ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι χώρες όπου καταφθάνουν οι μετανάστες - και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή - δεν αφήνουν τους μετανάστες να επιλέξουν πού θέλουν να εγκατασταθούν.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τα κέντρα ταυτοποίησης (hotspots) στην Ελλάδα να εξευρωπαϊστούν» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ