Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες] - iefimerida.gr

Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει από το 1970 και πρόσφατα κατέκλυσε και τις αίθουσες γυμναστικής στην Αθήνα. Την εφηύρε ο Bikram Choudhury, γεννημένος στην Καλκούτα και ιδρυτής του Yoga College of India στο Λος Αντζελες.


Ο ινδός γιόγκι την ανακάλυψε όταν προσπαθούσε να ξεπεράσει έναν τραυματισμό και άρχισε να κάνει γιόγκα σε υψηλή θερμοκρασία. Σήμερα είναι η τελευταία λέξη της μόδας αφού συνδιάζει τα οφέλη της σάουνας, του αερόμπικ και της γιόγκα.
Για να διδάξει κάποιος bikram yoga, όπως ονομάζεται, απαιτείται ειδικό δίπλωμα.

Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το Bikram Yoga γίνεται σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία 40,6 °C και υγρασία στο 40 % και είναι η πιο διάσημη μορφή της hot yoga. Τα μαθήματα του ινδού γιόγκι διαρκούν 90 λεπτά και αποτελούνται από μια σειρά 26 στάσεων και δύο ασκήσεων αναπνοής. Αλλά η δυσκολία των στάσεων δεν είναι για όλους, αφού πρέπει κάποιος να έχει τη δυνατότητα να στέκεται στην ίδια στάση για ένα λεπτό.

Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Πρόκειται για μια δραστηριότητα πολύ σωματική, αθλητική και θεραπευτική. Είναι αναγκαίο να κάνει κάποιος τουλάχιστον τρία μαθήματα για να αρχίσει να βρίσκει κάποια απόλαυση και να αισθάνεται τα πλεονεκτήματα του Bikram Yoga.
Ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος καρδιακών ατυχημάτων σε όσους έχουν ήδη προβλήματα. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα, ναυτία, εξαιρετική κούραση, κράμπες και αφυδάτωση. Υπάρχει επίσης και κίνδυνος υπερθερμίας ή υπέρτασης.

Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Είδηση της τελευταίς στιγμής: Ο γιόγκι Bikram Choudhury καταδικάστηκε από δικαστήριο να πληρώσει 924,500 δολάρια στην Minakshi Jafa-Bodden, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, στο Λος Αντζελες.

Hot Yoga -Η γυμναστική στους +40° C [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηοt Yoga θερμοκρασία γυμναστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ