Είναι το ιδανικό κυριακάτικο πιάτο. Θυμίζει παιδική ηλικία, οικογενειακή συγκέντρωση, γλυκιές αναμνήσεις. Αλλά ας ξεφύγουμε από το παραδοσιακό λεμονάτο με σκόρδο, προσθέτοντας νέα υλικά, πολύ γευστικά super foods.
Υλικά
- Κοτόπουλο, χωριάτικο, βιολογικό, σε κομμάτια
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίτζερ (από το σούπερ μάρκετ)
- 2 λεμόνια
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κιλό πατάτες, σκληρές, κίτρινες, τύπου Νάξου
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χοντρό γκρι αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε το 1 λεμόνι σε πολύ λεπτές φέτες
- Βάλτε τις κάτω από την πέτσα του κοτόπουλο
- Κόψτε το τζίτζερ σε πολύ λεπτές φέτες
- Προσθέστε και λίγες φέτες κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου
- Αλατίστε με χοντρό αλάτι το κοτόπουλο
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες
- Σε ένα πιρέξ τοποθετείτε όλα τα υλικά, όμορφα
- Αλατίστε και τις πατάτες
- Προσθέστε λίγο ακόμη τζίτζερ στο πιρέξ
- (Εγώ βάζω και σκόνη τζίτζερ, επιπλέον)
- Το τζίτζερ καίει υπερβολικά όταν είναι ωμό, αλλά είναι «λουκούμι» όταν ψηθεί
- Περιχύνετε με το ελαιόλαδο
- Μοιράζετε το βούτυρο σε κομματάκια σε όλο το πιρέξ
- Προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα ποτήρι νερό
- Ψήστε για 1,5 ώρα
- Στο τέλος περιχύστε τον χυμό του δεύτερου λεμονιού
- Αν το πιρέξ δεν έχει καπάκι, τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε όλη τη διάρκεια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο