Κοινές τουαλέτες για αγόρια και κορίτσια σε Δημοτικό Σχολείο στην Ισλανδία - iefimerida.gr

Κοινές τουαλέτες για αγόρια και κορίτσια σε Δημοτικό Σχολείο στην Ισλανδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του το Δημοτικό Σχολείο Akurskóli στην Ισλανδία αφαίρεσε όλες τις ενδείξεις και τα σήματα που παραπέμπουν στο «φύλο» των μαθητών, δημιουργώντας τις πρώτες κοινές τουαλέτες για αγόρια και κορίτσια.

Σε μια κίνηση που ως σκοπό έχει την ενσωμάτωση στην εκπαίδευση και παιδιών με διαφορετικές ταυτότητες φύλου, αλλά και στην καταπολέμηση των αποκλεισμών και των διακρίσεων, οι Ισλανδοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι δεν υφίσταται λόγος για ξεχωριστές τουαλέτες.
Η Διευθύντρια μάλιστα του Σχολείου, Sigurbjörg Róbertsdóttir, δήλωσε ότι το μόνο που έχουν να επιλέξουν τα παιδιά είναι σε ποια από τις δυο τουαλέτες θέλουν να πάνε και κάλεσε και άλλα σχολεία να σκεφτούν την εισαγωγή αυτού του μέτρου στους μαθητές και μαθήτριες τους.
Δήλωσε επίσης ότι η πολιτική αυτή του σχολείου της θα βοηθήσει τα διεμφυλικά παιδιά. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε αυτό που είμαστε, να μπορούμε να είμαστε αυτό που είμαστε».

Κοινές τουαλέτες για αγόρια και κορίτσια σε Δημοτικό Σχολείο στην Ισλανδία | iefimerida.gr 0


Όπως λέει η ίδια «δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που ακολουθούν τα παιδιά όταν βρίσκονται στο σπίτι τους και χρησιμοποιούν την ίδια τουαλέτα και τα δυο φύλα».
Η πολιτική της απαλοιφής του «φύλου» ως κριτήριο διαχωρισμού συνεχίζεται και στις αθλοπαιδιές, με το σχολείο να μην χωρίζει τα παιδιά σε ομάδα αγοριών και ομάδα κοριτσιών αντίστοιχα, ενώ επιτρέπει όποιο είδος μαγιό επιλέξουν να φορέσουν τα παιδιά στην πισίνα του σχολείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Ισλανδία τουαλέτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ