Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας -Ρήγμα στην κυβέρνηση Ολάντ - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας -Ρήγμα στην κυβέρνηση Ολάντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά παραιτήθηκε σήμερα έχοντας εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας από άτομα που έχουν καταδικασθεί για τρομοκρατική δράση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης διευκρινίζοντας ότι έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ότι τη θέση της θα καταλάβει ο Ζαν-Ζακ Ουρβοάς, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Η Τομπιρά ήταν εξαρχής επιφυλακτική απέναντι στη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας από άτομα που έχουν καταδικασθεί για τρομοκρατική δράση και είχε την ευθυξία να παραιτηθεί, προκαλώντας, ωστόσο, ρήγμα στην κυβέρνηση Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ