Η Κομισιόν απειλεί την Ελλάδα με πρόστιμο για τις ρυθμίσεις ενεργειακής απόδοσης - iefimerida.gr

Η Κομισιόν απειλεί την Ελλάδα με πρόστιμο για τις ρυθμίσεις ενεργειακής απόδοσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής 29.145 ευρώ στη χώρα μας ζητάει η Κομισιόν με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν προώθησε εγκαίρως τα μέτρα για την ενεργειακή απόδοση.

Πρόκειται για την καθυστέρηση στην υιοθέτηση της οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίτευξη του πρωταρχικού στόχου της Ένωσης για 20% ενεργειακή απόδοση ως το 2020. Οι διατάξεις ενσωματώθηκαν στο πρώτο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου, χωρίς να περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατηγορία και προκειμένου η χώρα να αποφύγει την επιβολή προστίμου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο η Ε.Ε. είχε παραπέμψει την υπόθεση καθυστέρησης ενσωμάτωσης της οδηγίας 2012/27.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν κοινοποίησε, όπως προβλεπόταν, την Κομισιόν για τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση. Σημειώνεται ότι η οδηγία αφορά στην επιβολή μέτρων για την εξοικονομήση ενέργειας στα κτίρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ