Στιγμές προσφύγων της Λέσβου σε έκθεση φωτογραφίας - Κλικ προς 20 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Στιγμές προσφύγων της Λέσβου σε έκθεση φωτογραφίας - Κλικ προς 20 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης [εικόνες]

Φωτογραφία Πέτρος Τσακμάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανθρωπιστική κρίση που ζει έναν χρόνο τώρα η Λέσβος και οι πρόσφυγες αποτυπώνουν μέσα από το φακό τους μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) και τα παρουσιάζουν σε μία έκθεση με φιλανθρωπικό σκοπό.

Τίτλος «Πρόσφυγες» και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες στον χώρο του κάτω κάστρου της πόλης με την παρουσία του εικαστικού και ακτιβιστή Άι Γουέιγουέι.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης των μελών της ΦΕΜ πωλούνται στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ προκειμένου να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιείται συλλογή ειδών ρουχισμού (ρούχα–παπούτσια-babylino κλπ) είδη που θα διατεθούν για τον ίδιο λόγο.

Στιγμές προσφύγων της Λέσβου σε έκθεση φωτογραφίας - Κλικ προς 20 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Στρατής Τσουλέλλης

«Πολλές φορές δοκιμάστηκαν τα όρια της ανθρωπιάς μας, βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, μανάδες με παιδιά ημερών στην αγκαλιά τους, ανθρώπους να σκύβουν να φιλούν το χώμα, άντρες να κλαίνε με λυγμούς για την απώλεια κάποιου δικού τους» είπε κατα τη διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος της ΦΕΜ Στρατής Τσουλέλλης. Ήταν ο πόνος για τον ξεριζωμό αλλά και η πάλη για τη ζωή, που μας έδωσε την αφορμή για τις εικόνες που σας δείχνουμε σήμερα».

Στιγμές προσφύγων της Λέσβου σε έκθεση φωτογραφίας - Κλικ προς 20 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Bonneti Andrea

Στιγμές προσφύγων της Λέσβου σε έκθεση φωτογραφίας - Κλικ προς 20 ευρώ για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Santi Palacios

Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν τα μέλη της ΦΕΜ:
Τάσος Ζερβόπουλος, Θωμάς Μαμάκος, Ηλίας Μάρκου, Μιχάλης Μπάκας, Πέτρος Τσακμάκης, Όλγα Σαλιαμπούκου, Μπάμπης Στυλιανίδης, Στρατής Τσουλέλλης, Δημήτρης Φωτίου.

Επίσης στην έκθεση ευγενικά συμμετέχουν οι: Bonneti Andrea, Gabriel Tizon, Santi Palacios, Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης, Μαρία Κουρή, Λευτέρης Παρτσαλής, Άρης Μεσσήνης, Πέτρος Γιαννακούρης, Γιάννης Κολεσίδης, Παύλος Αβαγιανός, Jerome Sessini, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Άι Γουέιγουέι πρότεινε στα μέλη της ΦΕΜ να συμμετάσχουν με τις φωτογραφίες τους στη μεγάλη προσωπική του έκθεση που ετοιμάζει στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο νέο εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ στο Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ