Ο βασιλιάς της Σ. Αραβίας χάρισε 628 εκατομμύρια στον Μαλαισιανό πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Ο βασιλιάς της Σ. Αραβίας χάρισε 628 εκατομμύρια στον Μαλαισιανό πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώρο αποτελούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έλαβε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και για το οποίο δεν οφείλει εξηγήσεις, αποφάνθηκε ο ανώτατος εισαγγελέας της ασιατικής χώρας.

Απαλλάσσοντας τον Νατζίμπ Ραζάκ από τις κατηγορίες της απιστίας και δωροδοκίας, ο ανώτατος εισαγγελέας δέχθηκε τον ισχυρισμό του Πρωθυπουργού ότι αυτά τα χρήματα δεν συνδέονται με κάποια υπόθεση δωροδοκίας και ότι δεν τα έλαβε με κάποιο αντάλλαγμα.

Άγνωστος παραμένει ωστόσο ο λόγος που δόθηκε ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό, με τους αρμόδιους να δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί προσωπικό θέμα μεταξύ των δυο ανδρών. Τα χρήματα μεταφερθήκαν στον λογαριασμό του Ραζακ την άνοιξη του 2013.

Η εξέλιξη αυτή δεν προβλέπεται να ατονίσει την έντονη κριτική που δέχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς παρά την απαλλακτική απόφαση και την επιστροφή των 620 από τα 681 εκατομμύρια πίσω στην Σαουδική Αραβία, οι Μαλαισιανοί πολίτες ζητούν να μάθουν πρώτον τον λόγο μια τέτοιας δωρεάς και δεύτερον που έχουν πάει τα υπόλοιπα 61 εκατομμύρια που δεν αποδόθηκαν πίσω στον Σαουδάραβα μονάρχη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Μαλαισία Σαουδική Αραβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ