Καρατζαφέρης σε Σαμαρά: «Να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης σε Σαμαρά: «Να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και τη θέση του κόμματος έναντι αυτών.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Κάνω δημόσια έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη. Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί». Μετά το τέλος της σύσκεψης, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ τόνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί καταλύτη των περαιτέρω εξελίξεων το όνομα του προτεινόμενου πρωθυπουργού.

Επιπλέον, θεωρεί πως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ είναι «κολοβή», και τέλος, πως ο κ.Καρατζαφέρης πιστεύει πως εάν το πρόσωπο που θα προταθεί είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής, μπορεί να αλλάξει μέχρι και η γνώμη του κ.Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πάντως, επιμένει σε πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού και δεν συζητά το ενδεχόμενο «ο νέος πρωθυπουργός να έχει πράσινο ταμπελάκι, ήτοι να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επισήμανε στους συνεργάτες του ότι η διαδικασία εξεύρεσης νέου πρωθυπουργού και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πρέπει να κινηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι από τον Γιώργο Παπανδρέου. Θεωρεί μάλιστα, ότι εάν τις εξελίξεις τις οδηγεί ο κ. Παπανδρέου, τότε «η όλη προσπάιθεια είναι ναρκοθετημένη εξ αρχής».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης αν και ο ΛΑΟΣ δεν είναι μέλος του ΕΛΚ , είχε σήμερα επαφές με άξιωματούχους του Ευρωπαικού Λακιού Κόμματος στην κατεύθυνση της εξευρεσης λύσης στην κρίση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ