Σας δίνω την καθαρόαιμη ιταλική συνταγή, η οποία σέβεται τα υλικά και τα αρώματα και δίνει λίγο χρόνο παραπάνω στο μαγείρεμα.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχάρι από ελιά ή σπάλα (εγώ βάζω κιμά από γίδα (!))*
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κλωνάρια σέλινο βιολογικό
- 2 καρότα βιολογικά
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- Ζωμό κότας ή λαχανικών
- 4 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας ή πελτέ ντομάτας, ή ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κλωνάρι θυμάρι, ή τριμένο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια ταλιατέλες
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα ποιοτική, κομμάτι για τρίψιμο, όχι έτοιμη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα και το σέλινο
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το μισό ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τον κιμά, για 10-12 λεπτά
- Βγάλτε τον κιμά στην άκρη
- Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε κρεμμύδι, σκόρδα, καρότα και σέλινο
- Αφήστε τα 2-3 λεπτά να βγάλουν αρώματα
- Ρίξτε τον κιμά και το κρασί
- Αφήστε τα υγρά να σωθούν κατά το ήμισυ
- Βάλτε το ζωμό και την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι
- Αλάτι χοντρό, μαύρο, θαλασσινό και πιπέρι
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 40 λεπτά
- Ανακατέψτε κάπου κάπου, προσθέστε μισό ποτήρι νερό αν χρειάζεται
- Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες σε πολύ νερό που βράζει, με αλάτι
- Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, τρίβετε παρμεζάνα μπόλικη
*Δεν εμπιστεύομαι πλέον το μοσχάρι μαζικής εκτροφής, ίσως έχω δει πολλά βίντεο σχετικά. Εξακολουθώ να πιστεύω, ίσως αφελώς, ότι η γίδα δεν μπορεί να τραφεί με περίεργα πράγματα ή με περίεργο τρόπο. Τη βρίσκω κατά καιρούς στον κρεοπώλη μου, στην Αθήνα, και αγοράζω επαρκείς ποσότητες, και για μπιφτέκια.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο