Θα σας καταπλήξει αυτή η συνταγή. Δεν έχει μόνο τυριά, αυτό το σουφλέ δεν το αγαπούν όλοι. Η βραστή πατάτα και η ελαφριά μπεσαμέλ που περιέχει ανεβάζουν το πιάτο δέκα κλάσεις!
Υλικά
- 500 γραμμάρια τυρί Εμμενταλ
- 400 γραμμάρια πατάτες κίτρινες, σκληρές, τύπου Νάξου
- 3 αυγά
Υλικά για την εύκολη μπεσαμέλ
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 25 γραμμάρια αλεύρι
- 1 ποτήρι γάλα
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Τρίψτε το τυρί και βάλτε το στην άκρη
- Καθαρίστε και βράστε τις πατάτες σε αλμυρό νερό, για 25 λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα λυώνετε το βούτυρο
- Προσθέστε το αλεύρι μια κι έξω και ανακατέψτε διαρκώς επί 3-4 λεπτά
- Βάλτε το γάλα (όχι ζεστό)
- Ανακατέψτε καλά, ρίξτε μοσχοκάρυδο και αλάτι
- Ανακατέψτε την μπεσαμέλ επί 5 λεπτά να πάρει σώμα
- Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Διαχωρίστε τον κρόκο από τα ασπράδια των αυγών
- Σε ένα μπολ λυώστε τις βραστές πατάτες με ένα πηρούνι
- Ρίξτε τους 3 κρόκους και το τυρί
- Ανακατέψτε καλά, προσθέστε λίγο αλάτι
- Προσθέστε την μπεσαμέλ (να έχει κρυώσει αρκετά)
- Χτυπήστε τα ασπράδια (με ελάχιστο αλάτι) και βάλτε τα στα υπόλοιπα υλικά
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι (με ύψος) για σουφλέ και ρίξτε το μείγμα
- Ψήστε για 10-15 λεπτά
- Σερβίρετε αμέσως
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο