Νεκρός σε τροχαίο ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Κ. Καραμούτσος - iefimerida.gr

Νεκρός σε τροχαίο ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Κ. Καραμούτσος

Νεκρός σε τροχαίο ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Κ. Καραμούτσος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικό θάνατο βρήκε ο διακεκριμένος Κερκυραίος φιλόλογος, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Κωνσταντίνος Δ. Καραμούτσος χθες (Παρασκευή) το απόγευμα στην Κέρκυρα. Χτυπήθηκε από ιδιωτικό φορτηγό και υπέκυψε τρεις ώρες μετά, στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Δ. Καραμούτσος είχε γεννηθεί το 1941 και είχε σπουδάσει φιλολογία, δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση και εξέδωσε βιβλία για τον ζωγράφο Τεν Φλωριά, για τους Σουλιώτες της Κέρκυρας και δύο τόμους για τις κερκυραϊκές αρχοντικές αγροικίες -τρίτος είναι υπό εκτύπωση. Επίσης, πραγματοποίησε εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα και στην Κέρκυρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, Περικλής Παγκράτης, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη των πνευματικών ανθρώπων του νησιού για «τη δυσαναπλήρωτη απώλεια του διακεκριμένου μελετητή της κερκυραϊκής παράδοσης και ιστορίας, που έχαιρε γενικής εκτίμησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ