Από τον Λευκό Οίκο στο «τιμόνι» του Instagram -Η διαδρομή της Μαρν Λεβίν - iefimerida.gr

Από τον Λευκό Οίκο στο «τιμόνι» του Instagram -Η διαδρομή της Μαρν Λεβίν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαι φρικτή φωτογράφος», παραδέχεται η Μαρν Λεβίν, το αφεντικό του Instagram. «Πιέζομαι να ''ανεβάζω'' φωτογραφίες, αλλά τα posts μου δεν είναι και τα καλύτερα», προσθέτει.

Μπορεί να μην έχει φωτογραφικό ταλέντο, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να «τρέχει» ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» των social media. Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία, που εδρεύει στο Menlo Park έξω από τον Σαν Φρανσίσκο, έχει σήμερα πάνω από 400 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό μήνα, η Μαρν Λεβίν γιορτάζει ένα χρόνο στο «τιμόνι» του Instagram, του οποίου τα έσοδα έχουν αυτό το διάστημα έχουν αυξηθεί, ενώ η διαφημιστική πλατφόρμα έχει επεκταθεί σε πάνω από 200 χώρες.

Μέχρι το 2017, το κοινωνικό δίκτυο θα «αγγίξει» τα 2,6 δισ. ευρώ. Αυτό βέβαια, δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα 4,1 δισ. ευρώ που βγάζει το Facebook ανά τρίμηνο.

«Οι άνθρωποι έρχονται στο Instagram για έναν συγκεκριμένο λόγο. Να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από εικόνες», τονίζει η Λεβίν.

Από τον Λευκό Οίκο στο «τιμόνι» του Instagram -Η διαδρομή της Μαρν Λεβίν | iefimerida.gr 0

Οταν η Μαρν δεν θέλει να απαντήσει σε μια ερώτηση αλλάζει θέμα ή διαψεύδει τη γνώση του θέματος. Ερωτηθείς για τις πρόσφατες διακοπές του Twitter, το οποίο συνδέεται και με τους χρήστες του Instagram, είπε: «Δεν ξέρω, εγώ δίνω προσοχή μόνο στο δικό μου Μέσο».

Αδιαμφισβήτητα αυτή η τακτική την βοήθησε στον Λευκό Οίκο, όπου και εργάστηκε για τον Μπιλ Κλίντον αλλά και αργότερα στην κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα. Κάπως έτσι έφτασε να εργάζεται για την Facebook.

Μπορεί να βρίσκεται μέσα στον παλμό των social media, αλλά ζει και στην πολιτική. «Οι πολιτικοί υποψήφιοι έχουν αγκαλιάσει το Instagram ως έναν τρόπο να δείξουν μια άλλη πλευρά του εαυτού τους και να συνδεθούν με τους ψηφοφόρους τους», λέει.

«Δεν είναι αρκετό πια να να μιλά μόνο επί πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων. Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν τι έφαγε για πρωινό και τι έκανε πριν ανέβει στη σκηνή για να μιλήσει», τονίζει η Λεβίν.

Για το εάν θα μπορούσε το Instagram να αποτελέσει τον δείκτη μιας τάσης προτίμησης για την προεδρία των ΗΠΑ, η επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου απαντά πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 900.000 ακολούθους, η Χίλαρι Κλίντον 710.000, ενώ ο Τζεμπ Μπους 50.000.

Από τον Λευκό Οίκο στο «τιμόνι» του Instagram -Η διαδρομή της Μαρν Λεβίν | iefimerida.gr 1

Μπορεί να βρίσκεται στη βιομηχανίας της τεχνολογίας μόλις 5 χρόνια, ωστόσο έχει κατακτήσει διακρίσεις για τη δουλειά της, τη στιγμή που οι γυναίκες σε αυτόν τον τομέα σπανίζουν. Μόλις το 26% των εργαζομένων στον τομέα της βιομηχανίας της τεχνολογίας ήταν γυναίκες,. Όταν το 1990 το ποσοστό άγγιζε το 35%.

«Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που έχω αυτή την εμπειρία, ήταν φανταστική. Ελπίζω περισσότερες γυναίκες να δουλεύουν στο Instagram», αναφέρει.

«Ο κόσμος της τεχνολογίας προσφέρει στις γυναίκες την ευκαιρία να έχουν μια ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία. Μπήκα στη Facebook να ηγηθώ μιας παγκόσμιας πολιτικής μετά από μια καριέρα στην κυβέρνηση», τονίζει.

Για το εάν επέστρεφε στη πολιτική; «Ξυπνάω κάθε μέρα και είμαι ενθουσιασμένη και αγχωμένη για το τι θα κάνω στο Instagram», λέει και αρκεί!

Από τον Λευκό Οίκο στο «τιμόνι» του Instagram -Η διαδρομή της Μαρν Λεβίν | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρν Λεβίν instagram Πολίτικη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ