Τα μακαρόνια «One Pot Pasta» είναι ένα διεθνές πιάτο. Η συνταγή είναι μαγική: βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, τα βράζετε και, ορίστε, έτοιμη μια υπέροχη ιταλική γεύση.
Υλικά
- 1,5 φλυτζάνι βίδες
- 1/2 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλυτζάνια μανιτάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1,5 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Ρίγανη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Κόψτε τις μελιτζάνες, βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι και αλατίστε τις
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο
- Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέστε τα μανιτάρια και τους κύβους μελιτζάνας (ξεπλύντε τις προηγουμένως να φύγει το αλάτι και στεγνώστε τις)
- Σωτάρετε για κάποια λεπτά
- Μέσα στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε τα μακαρόνια, τη σάλτσα, το απαραίτητο νερό (1 ποτήρι αρχικά, ελέγξτε αργότερα), το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον βασιλικό
- Βάλτε τα να βράσουν, σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά
- Βγάλτε τα σε περίπου 10 λεπτά για να είναι τα μακαρόνια al dente
- Καλό είναι να τρίψετε λίγο τυρί παρμεζάνα μέσα στην κατσαρόλα, πριν σερβίρετε
- Οταν σερβίρετε, τρίψτε ξανά παρμεζάνα από πάνω
Σε αυτή τη συνταγή έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τις μελιτζάνες με ό,τι άλλο λαχανικό υπάρχει πρόχειρο ή είναι εποχής: κολοκύθι, καρότο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο