Στο ΥΠΟΙΚ βρίσκεται ακόμα ο Κορεάτης σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, παρά το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει η παρουσία του εκεί.
Οπως φαίνεται, ο Γκλεν Κιμ παρέμεινε στη θέση του και μετά την απομάκρυνση του Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ και πλέον είναι η «σκιά» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Βέβαια η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στις 12 Ιανουαρίου ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ είχε συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, στο πλαίσιο των επαφών που έκανε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ.
Μετά τη συνάντηση το υπουργείο Οικονομικών ανέβασε στην ιστοσελίδα του φωτογραφία από τη συνάντηση στην οποία φαίνονται οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Τσακαλώτος.
Οπως φαίνεται όμως, η φωτογραφία ήταν κομμένη, αφού και ο υπουργός της Ολλανδίας ανέβασε ακριβώς την ίδια εικόνα στο λογαριασμό του στο Twitter, μόνο που σε αυτή φαίνεται πίσω από τον κ. Τσακαλώτο ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ.
O πρώην σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητούσε αμοιβή 375.000 ευρώ
Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως. Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Οι ελπίδες του για να εισπράξει το σύνολο του ποσού, το οποίο υπολογίζεται σε 375.000 ευρώ είναι να ισχύσει η πρόβλεψη στην ΠΝΠ για την αναδρομική πληρωμή του.
Πάντως, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι η εταιρεία στην οποία είναι συνεργάτης ο κ. Γκλεν Κιμ δεν έχει εισπράξει έως σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ.
Η γερμανική εφημερίδα Die Welt νέφερε το 2015 ότι ο κορεάτης πρώην σύμβουλος της Lehman Brothers, ο Γκλεν Κιμ ήταν στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής και χειρίστηκε το ζήτημα του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα το γερμανικό δημοσίευμα δημοσιεύει μια φωτογραφία από τις δηλώσεις που έκανε το ξημέρωμα της 13ης Ιουλίου ο έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Πίσω του εμφανίζεται ο Γκλέν Κιμ να αποχωρεί από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Για περισσότερα από 20 χρόνια ο αμερικανός εργαζόταν για την Lehman Brothers και μετά την χρεοκοπία της ήταν επί δύο χρόνια επιφορτισμένος με την εκκαθάρισή της. Με το ξέσπασμα της ευρωκρίσης και τη δημιουργία των μηχανισμών στήριξης EFSF και ESM ο Κιμ διετέλεσε σύμβουλος για την Γερμανική Χρηματοπιστωτική Υπηρεσία. Και αργότερα εκπόνησε για την ισλανδική κυβέρνηση σχέδιο για την άρση των capital controls που επιβλήθηκαν το 2008.