Ελληνίδα δημοσιογράφος: Ναι, μου έχει συμβεί να μου πιάσουν τον πισινό στη δουλειά - iefimerida.gr

Ελληνίδα δημοσιογράφος: Ναι, μου έχει συμβεί να μου πιάσουν τον πισινό στη δουλειά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το αν συνδυάζονται καριέρα και οικογένεια και το κατά πόσο οι γυναίκες είναι πιο αδικημένες σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τους άνδρες, αλλά και το σεξισμό στον εργασιακό χώρο μίλησε η δημοσιογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη.

«Το ερώτημα που μου θέτουν ακόμα και σήμερα στα blogs που γράφω είναι αν η γυναίκα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην καριέρα και τα παιδιά. Είναι πάρα πολύ άδικο αυτό, το 2016 να πρέπει να διαλέξει μια γυναίκα, ενώ οι άντρες κάνουν και καριέρα και παιδιά και κάποια κακομοίρα πάντα τραβάει το κουπί. Για τις γυναίκες ισχύει ότι άλλη καριέρα κάνεις χωρίς παιδιά κι άλλη με παιδιά. Το λέω γιατί το έχω ζήσει. Πάρα πολλές φίλες μου δεν έχουν παιδιά κι έχουν λαμπρές καριέρες. Δεν χρειάστηκε ποτέ δηλαδή να μην πάρουν μια θέση επειδή το μωρό τους ήταν 2 μηνών ή να κάνουν κάποια άλλη τέτοια θυσία. Από την άλλη, όταν τα λες αυτά θεωρείσαι γκρινιάρα κι ότι υπερβάλλεις. Ακόμα και οι δικοί μου, μου λένε ότι υπερβάλλω και ότι είχα μια πολύ καλή καριέρα. Η ψυχή μου το ξέρει όμως» τόνισε μιλώντας στο ΟΚ η Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Η δημοσιογράφος απάντησε, όμως, και στην ερώτηση για το αν έχει βιώσει ποτέ σεξισμό στην επαγγελματική της πορεία. «Άρχισα να δουλεύω τη δεκαετία του '80 σε έναν όμιλο που ήταν ανδροκρατούμενο μαγαζί. Υπήρχε σεξισμός αλλά εγώ κυκλοφορούσα σαν άντρας δεν το έπαιζα γυναίκα. Μιλούσα σαν άντρας, δούλευα σαν άντρας, θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή δεν είχα ούτε μία φούστα. Αλλά ναι, έχει συμβεί να μου πιάσει τον πισινό κάποιος και να κάνω ότι δεν το κατάλαβα κι όλα αυτά που συμβαίνουν στις γυναίκες όταν είναι νέες και φρέσκιες τα έχω ζήσει».

Στην ερώτηση αν έχει ντυθεί σαν άνδρας όπως οι ηρωίδες της απάντησε: «Ναι, είναι κομμάτι μου αυτή η αντρική μεταμφίεση και εξακολουθώ να τη μεταχειρίζομαι. Λέμε ότι δεν υπάρχουν τώρα διαχωρισμοί ειδικά στον δικό ,μας χώρο, τα media. Αναλογικά, όμως αν το ψάξεις θα δεις άντρες στις περισσότερη θέσεις εκτός από τα γυναικεία blogs και έντυπα, που οι άντρες τα θεωρούν υποδεέστερα και λένε «Ας μπει και μια γυναίκα εκεί, δεν πειράζει». Η γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα είναι όπως ο νέγρος στην Αμερική πριν από 20 χρόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανίνα Ζουμπουλάκη δημοσιογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ