Κορκίδης: Επαναφέρει την πρόταση για αγορά μετοχών του ΟΛΠ που παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Κορκίδης: Επαναφέρει την πρόταση για αγορά μετοχών του ΟΛΠ που παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόταση για αγορά των μετοχών του Ο.Λ.Π. μέρους του 7% που παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ, από τοπικούς θεσμικούς επιχειρηματικούς φορείς του Πειραιά, επαναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β.Κορκίδης.

Αυτό αποτελεί, όπως δήλωσε, μία συμβολική κίνηση διατήρησης της σύνδεσης του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά και των χρηστών ναυτιλιακών υπηρεσιών με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Αν και το ΕΒΕΠ προτιμούσε τη μακροχρόνια μίσθωση, εκτιμά ως θετική κατάληξη θεωρεί τη συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ο.Λ.Π. Α.Ε., πρέπει να αξιολογηθεί, εάν αντιστοιχεί με τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές και μελλοντικές δυνατότητες του μεγαλύτερου λιμανιού της Χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, το τίμημα που συμφωνήθηκε στα 368,5 εκ. ευρώ για την αγορά του 67% των μετοχών στα 22 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 13 ευρώ της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας και η δέσμευση για επενδύσεις ύψους 350 εκ. ευρώ, έναντι των 290 εκ. ευρώ της αρχικής προσφοράς, θα κριθεί ασφαλέστερα στο μέλλον ως οικονομική πράξη, με τη πιθανή προσέλκυση επενδυτών και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας ως πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

Η διαχείριση του μεταβατικού σταδίου, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και σημασίας, αφού τα διάφορα εργασιακά και πολλά άλλα θέματα για τη τήρηση των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης, σε βάθος πενταετίας, μεταξύ Ο.Λ.Π. και Ελληνικού Δημοσίου παραμένουν ανοιχτά.

Οι εξελίξεις μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος, αποφέροντας θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, αλλά και εν γένει της Εθνικής Οικονομίας, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης εργασιακής ειρήνης και αποφυγής του αρνητικού κλίματος και των παρατεταμένων συγκρούσεων, μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, οι οποίες μπορεί να πλήξουν περαιτέρω την δοκιμαζόμενη επιχειρηματικότητα της Χώρας μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορκίδης ΟΛΠ Cosco
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ