Βαλς: Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο -Για όσο χρειαστεί σε έκτακτη ανάγκη το Παρίσι - iefimerida.gr

Βαλς: Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο -Για όσο χρειαστεί σε έκτακτη ανάγκη το Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο» είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αναφερόμενος στην ισχύ, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία βρίσκεται ακόμα το Παρίσι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του βρετανικού BBC από το Νταβός, ο Μανουέλ Βαλς ρωτήθηκε για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τη 13η Νοεμβρίου και για πόσο θεωρεί ότι μπορεί να μείνει σε ισχύ.

Βαλς: Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο -Για όσο χρειαστεί σε έκτακτη ανάγκη το Παρίσι | iefimerida.gr 0

«Για όσο χρόνο είναι απαραίτητο» απάντησε ο Βαλς, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε συνεχώς να ζούμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Το μέτρο δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στις δυνάμεις ασφαλείας, κυρίως όσον αφορά στη διενέργεια ερευνών εναντίων υπόπτων και στην προσαγωγή και κράτησή τους.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχει η δημοκρατία μας στη διάθεσή της για να προστατεύσουμε το γαλλικό λαό» είπε ο Βαλς. «Για όσο υφίσταται η απειλή, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, μέχρι να απαλλαγούμε από την ISIS» τόνισε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό σημείωσε οτι «απειλείται η ίδια η ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανουέλ Βαλς Παρίσι Νταβός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ