Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση αγχώνει την κυβέρνηση -Τι ζήτησε ο Τσίπρας στο Νταβός - iefimerida.gr

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση αγχώνει την κυβέρνηση -Τι ζήτησε ο Τσίπρας στο Νταβός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άγχος της Αθήνας να μην τραβήξει σε βάθος χρόνου η αξιολόγηση (με ό,τι αυτό συνεπάγεται χρηματοδοτικά) και τιναχτεί το πρόγραμμα στον αέρα μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στους συνομιλητές του στο Νταβός, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό θα συμβεί» εξηγεί σε συνομιλητές του υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης που έχει εικόνα της διαπραγμάτευσης και επισημαίνει ότι «το κρίσιμο είναι να πάμε γρήγορα στην αξιολόγηση. Εκεί εντείνουμε την προσπάθεια. Για το χρέος όλοι ξέρουν ότι θα βρεθεί μια λύση».

Μπαίντεν σε Τσίπρα: Θα μιλήσω στη Λαγκάρντ, όχι επειδή αγαπάω την Ελλάδα
Μάλιστα υπενθυμίζουν αυτό που είπε ο Τζο Μπάιντεν στον Τσίπρα, ότι θα κάνει παρέμβαση στην Λαγκάρντ. Γιατί; Απάντησε ο ίδιος ο κ. Μπάιντεν όταν είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό: «Δεν το κάνω γιατί σας αγαπάω, αλλά γιατί η Ελλάδα είναι η άγκυρα της Ευρώπης κι εμείς θέλουμε σταθερότητα στην Ευρώπη».

Κυβέρνηση: «Δεν έχουμε άγχος για το χρέος»
Την ίδια ώρα, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτιμά ότι και πάλι η Αθήνα βρίσκεται εν μέσω διαφωνίας που έχουν οι Θεσμοί: «Δεν έχουμε άγχος για το χρέος, αλλά να μη συνεχίσουμε με απαράδεκτες προτάσεις για να καθυστερήσουμε στην αξιολόγηση. Οι διαφωνίες μεταξύ τους δεν μπορεί να οδηγήσουν σε απαράδεκτες καθυστερήσεις. Και η διαφωνία είναι με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι Ευρωπαίοι καταλαβαίνουν για λύση, ότι είναι πολιτικά αδιανόητο να βάζεις συνεχώς προσκόμματα. Έχουν πρόβλημα ασυνεννοησίας μεταξύ τους».

Στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πιερ Μοσκοβίσι κυριάρχησαν και πάλι τα οικονομικά, με τον Ευρωπαίο επίτροπο να τονίζει ότι όταν υπάρχει θέληση όλα τα προβλήματα μπορεί να ξεπεραστούν. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε στον κ. Μοσκοβισί ότι ήρθε σε συμφωνία με τους Θεσμούς, κάτι που αντιμετωπίστηκε θερμά από το Παρίσι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νταβός Αλέξης Τσίπρας αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ