Εκατοντάδες διαδηλωτές εισβάλουν στην Βουλή της Μολδαβίας - iefimerida.gr

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισβάλουν στην Βουλή της Μολδαβίας

(φωτο: Dimitru Doru
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα εξαγριωμένο πλήθος χιλιάδων πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το Κοινοβούλιο της Μολδαβίας, αντιδρώντας στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της χώρας, ενώ εκατοντάδες εισέβαλαν εντός του κτιρίου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισβάλουν στην Βουλή της Μολδαβίας | iefimerida.gr 0

(φωτο: Getty)
Σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, το πλήθος επιχείρησε δυο φορές να βρεθεί εντός της αίθουσας, όπου οι βουλευτές, με πλειοψηφία 57 από τους 101, ενέκριναν τον διορισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας, η οποία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και της οποίας ηγείται ο Πάβελ Φιλίπ, ένας πρώην μάνατζερ σε εργοστάσιο ζαχαρωτών.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισβάλουν στην Βουλή της Μολδαβίας | iefimerida.gr 1

(φωτο: AP/Roveliu Buga)
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απωθήσει τους διαδηλωτές ενώ κατάφερε να απομακρύνει τους εισβολείς από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισβάλουν στην Βουλή της Μολδαβίας | iefimerida.gr 2

(φωτο: AP/Roveliu Buga)
Η νέα κυβέρνηση έρχεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, με την αντιπολίτευση να απαιτεί πρόωρες εκλογές. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, η εκλεγμένη κυβέρνηση του Βαλέριου Στρέλετ παραιτήθηκε μετά και από ένα τραπεζικό σκάνδαλο, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα το κοινοβούλιο απέτυχε λόγω μειωμένης προσέλευσης βουλευτών να εγκρίνει τον διορισμό μιας κυβέρνησης υπό τον Ιόν Στούρζα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισβάλουν στην Βουλή της Μολδαβίας | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Μολδαβία κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ