Πόλεμο στην πορνεία κηρύσσει η Γαλλία - iefimerida.gr

Πόλεμο στην πορνεία κηρύσσει η Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικό τέλος στην πορνεία σκέφτεται να δώσει η Γαλλία. Διακομματική επιτροπή βουλευτών κατέθεσε πρόταση με την οποία προτείνεται βαριά τιμωρία, με φυλάκιση και πρόστιμο για οποιονδήποτε πιαστεί να πληρώνει για σεξ.

Στόχος της πρότασης είναι να αντιμετωπιστέι το φαινόμενο τoυ trafficking, μιας και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Γάλλοι βουλευτές, το 80% των ιερόδουλων, είναι θύματα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.

"Ελεύθερή και συναινετική πορνεία, απλά δεν υπάρχει. Το να πληρώνεις για να κάνεις σεξ, σημαίνει πως το γυναικείο σώμα είναι διαθέσιμο για ένα άντρα, ανεξάρτητα απ' τη θέληση της γυναίκας", δήλωσε η γαλλίδα Υπουργός Αλληλεγγύης και Κοινωνικης συνοχής, Ροζελίν Μπασελό, η οποία στηρίζει την πρόταση.

Σύμφωνα όμως με τον Κλοντ Γκεάν,υπουργό εσωτερικών , θα είναι δύσκολο να αποδώσει η ποινικοποίηση της αγοράς σεξ απ' τον πελάτη, όταν η ίδια η πορνεία θα είναι νόμιμη.

Στη Γαλλία η πορνεία είναι νόμιμη, όμως έχουν απαγορευτεί όλες σχεδόν οι δραστηριότητες γύρω απ' αυτήν. Οι οίκοι ανοχής έχουν απονομιμοποιηθεί απ'το 1946, ενώ απαγορέυεται στις γαλλίδες ιερόδουλες να κάνουν πίατσα σε δημόσιους χώρους και να ντύνονται με τρόπο που να προκαλεί.

Η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει και αντιδράσεις στη γαλλική κοινωνία με πολλούς να μιλούν για "εύκολη λύση" κατηγορώντας την γαλλική κυβέρνηση πως δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψη του trafficking και την βοήθεια σε όσες έχουν πέσει θύματά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία trafficking πορνεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ