Άμεση αποδοχή της δανειακής σύμβασης ή έξοδος από το ευρώ - iefimerida.gr

Άμεση αποδοχή της δανειακής σύμβασης ή έξοδος από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα για να αποδεχτεί τη δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα περιμένει μόνο λίγες ημέρες» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ από την Γερμανία.

Ο Γκέορκ Στράιτερ είπε ότι αν δεν αποφασίσουν άμεσα τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα τότε θα εφαρμοστούν όσα εξήγγειλε προχθές στις Κάνες η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενος στο τελεσίγραφο Μέρκελ ότι η μη αποδοχή θα προκαλούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάτι για το οποίο η Γερμανία και οι υπόλοιποι εταίροι θα ήταν πλήρως «προετοιμασμένοι».

«Πάντως αισιοδοξούμε, ότι θα βρεθεί σύντομα λύση» πρόσθεσε. Κι αυτή η αισιοδοξία εδράζεται στην άριστη πληροφόρηση που έχει το Βερολίνο για τις εξελίξεις στην Αθήνα, είτε μέσω των τακτικών συναντήσεων των ηγετών των δυο χωρών, είτε μέσω των «καθημερινά πολυάριθμων εκθέσεων» της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη «μόχλευση» του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικών διευκολύνσεων EFSF, την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, αποτελεί, τόνισε, «πακέτο» και θα ψηφιστεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στο σύνολό του. «Δεν πρόκειται να γίνει εξαίρεση για το τμήμα που αφορά την Ελλάδα, ωσότου οι Έλληνες ξεκαθαρίσουν τη στάση τους» είπε - ή όλα μαζί δηλαδή, ή τίποτα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης για το ευρώ, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος. Διαβεβαίωση που δεν φάνηκε να πείθει τους παριστάμενους δημοσιογράφους, που τις τελευταίες ημέρες ακούνε το ακριβώς αντίθετο από εκπροσώπους της καγκελαρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ