Οι αγρότες «τρομάζουν» την κυβέρνηση -Αμηχανία για τους βουλευτές της επαρχίας - iefimerida.gr

Οι αγρότες «τρομάζουν» την κυβέρνηση -Αμηχανία για τους βουλευτές της επαρχίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κραδασμούς που απειλούν την κυβερνητική πλειοψηφία προκαλούν οι έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Το προωθούμενο Ασφαλιστικό αν τελικά υιοθετηθεί ως έχει θα οδηγήσει ένα σημαντικό τμήμα του αγροτικού πληθυσμού στην περιθωριοποίηση κάτι το οποίο έχε εξοργίσει τους αγρότες και έχει σαν αποτέλεσμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κάτι που έγινε εμφανές ήδη από χθες. Μάλιστα οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις ανάλογες με εκείνες της περιόδου Σημίτη, είναι εμφανές.

Και μπορεί η κυβέρνηση να είχε υποβαθμίσει το θέμα των αγροτών και να μην είχε υπολογίσει σωστά τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει το Ασφαλιστικό, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που εκλέγονται στην περιφέρεια και οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να νιώθουν έντονα την... πίεση. Συνάδελφοί τους της αντιπολίτευσης τους κατηγορούν και οι αγρότες τους αποδοκιμάζουν στα καφενεία.

«Γίνεται ο κακός χαμός» παραδέχεται στο iefimerida.gr βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος εκλέγεται σε αγροτική περιφέρεια για να συμπληρώσει ότι «έχει γίνει μπάχαλο, χωρίς ακόμα να έχουμε δει την τελική πρόταση, χωρίς να έχει πάρει την τελική της μορφή»! Εκτιμά, ωστόσο, πως όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας θα πάρει το πράσινο φως από τη Βουλή καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα «είναι συμπαγής».

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, από την περιφέρεια έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις, τόσο για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό και για την φορολόγηση των αγροτών όσο και για την συνολική διαχείριση του θέματος από το Μαξίμου και τους αρμόδιους υπουργούς.

Μάλιστα, ήδη ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ξεκαθάρισε ήδη πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή εάν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές. Σύμφωνα με το cretalive.gr o κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι «τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ κι αυτά τα αστεία με τις εισφορές των επαγγελματιών εγώ δεν ψηφίζω!» ενώ επέκρινε τα κυβερνητικά στελέχη «που φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας αυτά τα πράγματα”. Σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη ο Τσίπρας με 153 βουλευτές μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση εάν ακούσει τους βουλευτές, αλλά διευκρίνισε πως εάν προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα, "είναι λάθος και εγκλήματα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ