Κατρούγκαλος: Διορθώσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Διορθώσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένα δίκαιο σύστημα, υπέρ των αδυνάτων, κάνει λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε άρθρο του στην «Αυγή», με το οποίο υπεραμύνεται του σχεδίου του, ενώ μιλά για διορθωτικές αλλαγές στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο υπουργός Εργασίας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κυβερνητικό σχέδιο για τους νέους επιστήμονες, για εφαρμογή ενός «κόφτη» στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ούτως ώστε να συνεχίζει να επιτυγχάνεται η αναδιανεμητική λειτουργία του νέου συστήματος.

Ακόμη, επισημαίνει ότι βασικά στοιχεία της πρότασης είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, «ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη», ενώ εξηγεί με στοιχεία και παραδείγματα γιατί οι μεγάλοι κερδισμένοι της μεταρρύθμισης είναι «όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ».

«Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική πρόταση. Ένα μόνο δεν θα ανεχθούμε: να την πληρώσουν και πάλι οι φτωχοί, οι αδύναμοι και τα συνήθη υποζύγια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ