(Και) η Άννα εναντίον του Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

(Και) η Άννα εναντίον του Παπακωνσταντίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σταθερό σύμμαχό του, την Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται ότι χάνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κοινοβουλευτική τους αντιπαράθεση για τις περικοπές κονδυλίων στο χώρο της παιδείας. Η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν ίσως το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που είχε στηρίξει με το τόση ζέση τον τσάρο της οικονομίας, ενώ χαρακτηριστική ήταν η ατάκα της πριν από μήνες «είμαστε όλοι Παπακωνσταντίνου». Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για τα εσωκομματικά δεδομένα, καθώς ο κοζανίτης υπουργός είναι πλέον απελπιστικά μόνος στην κυβερνητική έρημο.

Ταυτοχρόνως καλείται να βρει λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, τονίζοντας σε σημερινή του συνέντευξη στους Financial Times ότι «οι αγορές δεν πιστεύουν ότι το 2012 θα μπορέσουμε να δανειστούμε και θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο». Σε αυτό το κλίμα, παίρνει χαρακτηριστικά πλατφόρμας η πρόταση της Βάσως Παπανδρέου για συνολική αναδιάρθρωση του χρέους, πρόταση που συναντά ευήκοα ώτα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τον Παντελή Οικονόμου, με ραδιοφωνική του παρέμβαση(ΣΚΑΙ)και ο Πάρις Κουκουλόπουλος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, διευρύνοντας τον κύκλο των βουλευτών της συμπολίτευσης που θεωρούν ως λύση τη συγκεκριμένη ριψοκίνδυνη επιλογή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ