Στο «μικροσκόπιο» του ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά Cosco για ΟΛΠ- Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός - iefimerida.gr

Στο «μικροσκόπιο» του ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά Cosco για ΟΛΠ- Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική φάση εισέρχεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Πειραιά, εν αναμονεί της νέας βελτιωμένης προσφοράς της Cosco. Η προθεσμία λήγει σήμερα και το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει προκειμένου να αποτιμήσει τη νέα πρόταση.

Η Cosco είναι η μόνη εταιρία που πλειοδότησε για το 67% του ΟΛΠ και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του οργανισμού ζήτησε αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης και κατάθεση συμφωνίας με καλύτερους όρους από την Cosco.

Σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου, οι διαπραγματεύσεις με την εταιρία θα συνεχιστούν έως την τελευταία στιγμή προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία ενώ σε περίπτωση που η πρόταση δεν είναι ικανοποιητική το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει εκ νέου βελτιστοποίηση. Σημειώνεται ότι διατηρεί το δικαίωμα να κηρύξει τον διαγωνισμό άγονο.

Στην εταιρία, όπως προβλέπεται από τους όρους του διαγωνισμού, θα διατεθεί αρχικά το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ και σε ένα χρονικό βάθος πενταετίας και ανάλογα με την πορεία των επενδύσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Cosco να υλοποιήσει θα γίνει η μεταφορά του υπόλοιπου ποσοστού 16%. Αυτό θα γίνει σε τέσσερις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο επικαλείται πηγές που έχουν γνώση της συναλλαγής, η προσφορά των Κινέζων για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ανέρχεται κοντά στα 700 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται περίπου 350 εκατ. ευρώ για επενδύσεις υποδομών την επόμενη πενταετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΛΠ Cosco ΤΑΙΠΕΔ διαγωνισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ