Πουλάνε παντού, το σουβλάκι έχει γίνει εθνικό φαγητό. Το δικό μας είναι όμως πιο υγιεινό και νόστιμο. Ψήστε τα σουβλάκια σας στο μπάρμπεκιου, αν διαθέτετε. Αλλά και στη σχάρα του γκριλ να τα βάλετε, γίνονται μια χαρά.
Υλικά
- 600 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένο σε κύβους για σουβλάκια
- 4 λεμόνια
- 2 κουταλιές του γλυκού μουστάδρα (Dijon με σπόρους, είναι καλή)
- 1 κουταλίτσα πάπρικα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο δεντρολίβανο ή λίγα φύλλα σόγιας, φρέσκιας
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε από το μαρινάρισμα
- Στο μπλέντερ ή σε μικρό μίξερ βάλτε το λάδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα σόγιας
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα κομμάτια κρέατος και περιχύστε τα με τη μαρινάδα
- Ανακατέψτε λίγο να πάει παντού
- Αφήστε τα 2 ώρες να πάρουν γεύσεις και αρώματα
- Περάστε τα σε καλαμάκια ή σιδερένιες σουβλίτσες (ό,τι έχετε)
- Κόψτε φλούδες λεμονιού με λίγη σάρκα
- Ανάμεσα στα κομμματάκια κρέατος βάλτε λεμόνια
- Ψήστε τα στο μπάρμπεκιου ή σε γκριλ 200 βαθμούς
Συνοδέψτε τα σουβλάκια με πράσινη σαλάτα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο