Το χειροκρότημα του Ομπάμα όταν έμαθε πως δεν θα γίνει δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Το χειροκρότημα του Ομπάμα όταν έμαθε πως δεν θα γίνει δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακοίνωση ότι η ελληνική κυβέρνηση αποσύρει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ξεσήκωσε ενθουσιασμό στις Κάννες και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τον Μπάρακ Ομπάμα, τον Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των G20 στις Κάννες το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Από το πρωί Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιούνκερ, Μπαρόζο και Ντράγκι είχαν βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων το ελληνικό ζήτημα. Η συνάντηση τους ωστόσο διακόπηκε, καθώς έπρεπε οι Μερκελ και Σαρκοζί να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση των G20, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστή η ματαίωση του ελληνικού δημοψηφίσματος με τους Ομπάμα, Μέρκελ και Σαρκοζί να χειροκροτούν την απόφαση.

Ωστόσο το κλίμα για την Ελλάδα δεν έχει βελτιωθεί, καθώς η κ.Μέρκελ στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας δήλωσε πως η Ευρώπη θέλει να δει έργα και πράξεις από την Ελλάδα όχι μόνο λόγια. Μάλιστα ένας ακόμη μοχλός πίεσης για την χώρα μας έρχεται από το Ecofin, καθώς αποφασίστηκε να μείνει εκτός ατζέντας το ζήτημα της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Το υπ.Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με πληροφορίες για ημερήσια διάταξη Eurogroup

«Σε σχέση με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που αναφέρουν ότι δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, προφανώς και δεν περιλαμβάνεται, γιατί το Eurogroup στην συνεδρίασή του της 21ης Οκτωβρίου, απεφάσισε την εκταμίευση.

Aυτό που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν και Σόϊμπλε, αφορά το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πορεύεται η χώρα, το οποίο και προφανώς θα συζητηθεί στο Eurogroup. Μία σαφής και σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή όλου του πακέτου της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την εκταμίευση της 6ης δόσης, για την οποία όμως, τυπικά, δεν απαιτείται νέα απόφαση στo επίπεδο του Eurogrοup.

H εκταμίευση της 6ης δόσης προϋποθέτει βεβαίως και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων (prior actions), τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει η Eλλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ