Προτείνω συχνά εύκολες λύσεις στην κουζίνα. Τα πολύπλοκα πιάτα είναι για λίγους και παχαίνουν, τα αποφεύγω συνήθως. Σέβομαι την έλλειψη χρόνου. Οπως και την επιθυμία να φάει κάποιος ένα μαγειρεμένο, σοβαρό φαγητό.
Υλικά
- 4 μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (είναι πιο μαλακά και νόστιμα)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Θυμάρι και δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1/2 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός 1 λεμονιού και το ξύσμα του
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, με βαρύ πάτο, ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
- Πριν κάψει, προσθέστε τα μπριζολάκια
- Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι στο κρέας
- Αφήστε τα να χρυσίσουν καλά από τις 2 πλευρές
- Μόλις αρχίσει να σκουραίνει ο πάτος, ρίξτε το λευκό κρασί
- Ταυτόχρονα ρίξτε τα σκόρδα κομμένα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο
- Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το πιάτο να πάρει αρώματα
- Προσθέστε μισό ποτήρι καυτό νερό
- Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα περίπου
- Στη 1 ώρα βράσης, ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε τον χυμό λεμονιού
- Προσοχή στο λεμόνι, αν ξυνίσει γίνεται ακατάλληλο για κρασί!
Ολο αυτό είναι καλύτερα να βράσει σε βαθύ τηγάνι, με καπάκι. Ελέγχετε καλύτερα τα υγρά και το κρέας ροδίζει πιο όμορφα. Είναι από τις αγορές που πρέπει να κάνετε.
Σερβίρετε το πιάτο με πράσινη σαλάτα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο