Reuters: Συνάντηση της ΕΛΠΕ με Ιρανούς αξιωματούχους πετρελαίου την Παρασκευή - iefimerida.gr

Reuters: Συνάντηση της ΕΛΠΕ με Ιρανούς αξιωματούχους πετρελαίου την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα συναντηθούν με υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους πετρελαίου την Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσουν την εισαγωγή αργού από το Ιράν, σύμφωνα με πηγή της εταιρείας την οποία επικαλείται το Reuters.

Η συνάντηση θα γίνει μετά από την άρση των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν, απόφαση που ελήφθη την Παρασκευή. Τα Ελληνικά Πετρέλαια ήταν ένας σημαντικός αγοραστής του ιρανικού αργού πετρελαίου, το οποίο αποτελούσε περίπου το 20% των συνολικών ετήσιων εισαγωγών αργού πετρελαίου της εταιρείας, πριν επιβληθούν οι κυρώσεις.

Οι διεθνείς κυρώσεις μείωσαν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σε περίπου 1 εκατ. την ημέρα. Τη Δευτέρα, το Ιράν έδωσε εντολή για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

«Από τη στιγμή που άρθηκε το εμπάργκο, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα συζητήσουν τώρα την πιθανότητα συμφωνίας για τις προμήθειες αργού πετρελαίου και την επίλυση των εκκρεμών οικονομικών ζητημάτων μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε πηγή της εταιρείας μιλώντας στο Reuters.

Εκτιμάται ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια οφείλουν 550-600 εκατ. δολάρια για πετρέλαιο που αγόρασε από το Ιράν αλλά δεν μπορούσε να αποπληρώσει όταν επιβλήθηκε το διεθνές εμπάργκο, ανέφερε πηγή κοντά στις συζητήσεις μεταξύ του Ιράν και της Ελλάδας.

Ο Ιρανός υφυπουργός Πετρελαίου, Αμίρ Χοσεΐν Ζαμανίνια και αξιωματούχοι της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν θα βρεθούν στην Αθήνα την Παρασκευή, προκειμένου να συναντήσουν στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων, ανέφερε πηγή της εταιρείας στο Reuters.

Η ιρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί και με τον Πάνο Σκουρλέτη την ίδια ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν πετρέλαιο ελληνικά πετρέλαια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ