Μητσοτάκης: Δημήτρη, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις -Αβραμόπουλος: Σε στηρίζω [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Δημήτρη, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις -Αβραμόπουλος: Σε στηρίζω [εικόνες & βίντεο]

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα έγινε το βράδυ της Κυριακής η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης βγήκε από το γραφείο του στη Βουλή προκειμένου να υποδεχθεί τον κ. Αβραμόπουλο ενώ κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, αμφότεροι μίλησαν για τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν.

Ο επίτροπος αρμόδιος για το Μεταναστευτικό έσπευσε να τονίζει ότι δεν ξεχνά τις ρίζες του στη Νέα Δημοκρατία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ.

«Καλή επιτυχία. Αναλαμβάνεις την ηγεσία της ΝΔ σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον τόπο, την Ευρώπη και τον κόσμο. Εύχομαι η θητεία σου να στεφθεί από επιτυχία» είπε και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητο ότι θα βοηθήσω στη μεγάλη πορεία που εγκαινιάζεις στην ηγεσία της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι εδώ είναι και οι πολιτικές μου ρίζες» είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον συνομιλητή του και την χαρά του, τόνισε με νόημα πως «δεν είναι τυχαίο ότι σε συναντώ τόσο σύντομα». Αναφέρθηκε στην εξαιρετική προσωπική σχέση που έχουν και υπογράμμισε το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε επίσης ότι «είχαμε γίνει όλοι τον περασμένο μήνα κοινωνοί ανησυχητικών φημών για τον τρόπο που σκέπτονται κάποιοι στην ΕΕ για το προσφυγικό» και πρόσθεσε πως θέλει να ενημερωθεί από τον κ. Αβραμόπουλο για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Τουρκία, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της Ε.Ε.

Ο κοινοτικός επίτροπος επεσήμανε ότι η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε επίσης από τις προσφυγικές ροές. «Η Ελλάδα είναι υπό πίεση. Από την άλλη μεριά, είναι σωστό, ότι η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες και πρέπει να πω ότι παρά την πίεση που δέχεται και αυτή η χώρα με 2.000.000 πρόσφυγες στο έδαφος της, χάριν στο action plan που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της, διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι θετικό. Ότι θα αναλάβει το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν και θα σταματήσουν οι ροές προς την Ευρώπη» παραδέχθηκε.

Ενώ επεσήμανε ότι «το ζήτημα δεν σταματά εκεί. Έχει να κάνει και με την ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια, η οποία δυστυχώς όλο εντείνεται. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ένα συγκεκριμένο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο με τις δυνατότητές της, βγαίνοντας από την εσωστρέφειά της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τι σημαίνει αυτή η χώρα για την ευρύτερη περιοχή».

Μητσοτάκης: Δημήτρη, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις -Αβραμόπουλος: Σε στηρίζω [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Μητσοτάκης: Δημήτρη, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις -Αβραμόπουλος: Σε στηρίζω [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Μητσοτάκης: Δημήτρη, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις -Αβραμόπουλος: Σε στηρίζω [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Μητσοτάκης: Δημήτρη, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις -Αβραμόπουλος: Σε στηρίζω [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ