Guardian: To «ελληνικό δράμα» της ευρωζώνης - iefimerida.gr

Guardian: To «ελληνικό δράμα» της ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «ελληνικό δράμα» κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφερόμενη στις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξει που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη σταθερότητα του ευρώ και της ευρωζώνης συνολικά.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις τουλάχιστον ενός υπουργού, ότι ο Παπανδρέου δέχεται πιέσεις προκειμένου να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της σημερινής ψηφοφορίας.

Στο εκτενές δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα σενάρια διαδοχής, το ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς και για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης κοινής αποδοχής μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να εγκριθεί το πακέτο σωτηρίας της χώρας.

«Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής κουλτούρας συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων», επισημαίνεται.

Τέλος η Guardian σκιαγραφεί το προφίλ του Αντώνη Σαμαρά και την αδυναμία των δύο κομμάτων να βρουν σημεία συνεννόησης και κοινό βηματισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ