Ο Γιούνκερ θύμωσε με τον Ρέντσι: «Δαιμονοποιεί διαρκώς την Κομισιόν» - iefimerida.gr

Ο Γιούνκερ θύμωσε με τον Ρέντσι: «Δαιμονοποιεί διαρκώς την Κομισιόν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο επεισόδιο στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Γιούνκερ και Ρέντσι κατεγράφη την Παρασκευή.

Μια ημέρα μετά το «βέτο» της Ιταλίας στο «προσφυγικό χρηματοδοτικό πακέτο 3 δισ. Ευρώ προς την Τουρκία, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ότι «δαιμονοποιεί» την Επιτροπή με κάθε ευκαιρία.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό και αγάπη για τον Ιταλό πρωθυπουργό αλλά έχει την τάση να δαιμονοποιεί και να ασκεί κριτική στην Επιτροπή με κάθε ευκαιρία. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, και συνέχισε: «Πραγματικά αισθάνομαι ότι η Ιταλία δεν πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να ασκήσει κριτική στην Κομισιόν».

«Το κλίμα μεταξύ της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης δεν είναι και το καλύτερο αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ και αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ταξιδέψει στη Ρώμη για να προσπαθήσει να λύσει το ζήτημα.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, οι σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι τεταμένες από τον Δεκέμβριο όταν επιτέθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγνκελα Μέρκελ. Ενοχλημένος με την απόφαση της Γερμανίας να συνεχίσει απρόσκοπτη την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου με την Ρωσία, παρά αντιδράσεις στους κόλπους της Ε.Ε., ο κ. Ρέντσι απειλεί συχνά με άσκηση βέτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ματέο Ρέντσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ