Και η Ελβετία κατάσχει τα πολύτιμα είδη των μεταναστών - iefimerida.gr

Και η Ελβετία κατάσχει τα πολύτιμα είδη των μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Ελβετικό κανάλι SRF , οι αρχές της χώρας ζητούν από τους μετανάστες και αιτούντες άσυλο να παραδίδουν τα πολύτιμα αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους, αξίας άνω των 1000 ελβετικών φράγκων, κατά την είσοδο τους στην χώρα για να καλύψουν τα έξοδα παραμονής τους και εξέτασης του αιτήματος τους.


Φαίνεται ότι η Ελβετία εμπνεύστηκε από το παράδειγμα της Δανίας (στις 26 Ιανουαρίου το κοινοβούλιο της θα ψηφίσει την εισαγωγή του μέτρου της κατάσχεσης υπαρχόντων των μεταναστών) και απαιτεί από τους μετανάστες την "αυτοχρηματοδότηση" τους δίνοντας τους μάλιστα και απόδειξη για τα χρήματα/υπάρχοντα που καταβάλλουν στο ελβετικό κράτος.
Μια τέτοια απόδειξη έδειξε Σύριος πρόσφυγας στην εκπομπή «10 με 10» της ελβετικής τηλεόρασης, ο οποίος δήλωσε ότι παρέδωσε ότι του είχε απομείνει από τους δουλεμπόρους που ανέλαβαν το ταξίδι του.
Η αρμόδια Υπηρεσία Μετανάστευσης (SEM) φέρεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ελβετών δημοσιογράφων να επεσήμανε ότι αυτό γίνεται βάσει νόμου που προβλέπει την «συνεισφορά των ίδιων των μεταναστών στο κόστος παραμονής τους και τονίζοντας ότι «σε περίπτωση που κάποιος εγκαταλείψει την χώρα μέσα σε 7 μήνες οικειοθελώς τα χρήματα και τα αντικείμενα του επιστρέφονται στο ακέραιο.»
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετανάστες στους οποίους παρέχεται τελικώς το δικαίωμα της παραμονής και εργασίας στην χώρα καλούνται να καταβάλουν το 10% των αποδοχών τους για 10 χρόνια ή έως ότου καλυφθεί το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Ελβετία μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ