Προειδοποίηση Γιούνκερ: Τέλος της Σένγκεν σημαίνει ακύρωση της ενιαίας αγοράς - iefimerida.gr

Προειδοποίηση Γιούνκερ: Τέλος της Σένγκεν σημαίνει ακύρωση της ενιαίας αγοράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μιλήσαμε πολύ για την Ελλάδα, αποφύγαμε τα χειρότερα, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ρυθμιστεί η προσφυγική κρίση», δήλωσε ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και προειδοποίησε ότι «αν κάποιος αποφασίσει να τελειώνει με την Σένγκεν, θα σκοτώσει και την εσωτερική ενιαία αγορά».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του τόνισε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ε.Ε. το 2015, με τις πολλαπλές κρίσεις που αφορούσαν την Ελλάδα, το προσφυγικό και την τρομοκρατία και αναφερόμενος στις συζήτησεις περί Σένγκεν προειδοποίησε πως «αν κάποιος αποφασίσει "να τελειώνει" με την Σένγκεν, θα "σκοτώσει" και την εσωτερική ενιαία αγορά». Είπε, επίσης ότι η μετεγκατάσταση στο προσφυγικό πρέπει να πετύχει και σημείωσε: «Δεν δέχομαι κάποια κράτη μέλη της Ε.Ε. να λένε δεν δεχόμαστε πρόσφυγες».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κυπριακό θα λυθεί εντός του 2016.

Προτεραιότητα για την Κομισιόν παραμένει πάντα η ανάπτυξη και η απασχόληση Σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δεν είναι διαπραγματευτής, αλλά μεσολαβητής στις συνομιλίες, ενώ όπως είπε θα υπάρξει λύση τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ