Ο Tricky παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του (τη μέρα που κυκλοφορεί!) στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Tricky παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του (τη μέρα που κυκλοφορεί!) στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα σπουδαιότερα ονόματα του trip hop εδώ και 2 δεκαετίες, εμφανίζεται στην Αθήνα στις 22/01 και στη Θεσσαλονίκη στις 23/01.

Το νέο άλμπουμ του σπουδαίου μουσικού και παραγωγού ονομάζεται Skilled Mechanics και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 22/01. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο Tricky θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα παρουσιάσει live, στο Fuzz, μόνος του στα φωνητικά, τα νέα τραγούδια του. Στη μουσική, θα τον συνοδεύει το νέο γκρουπ του οι Skilled Mechanics, το οποίο αποτελούν ο DJ Milo, ηγετική φυσιογνωμία της κολλεκτίβας Wild Bunch, που θεμελείωσε το οικοδόμημα της trip-hop στο Bristol, και τον εξαιρετικό drummer Λιουκ Χάρις. Το γκρουπ, την επόμενη μέρα 23 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound).

Ο Tricky παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του (τη μέρα που κυκλοφορεί!) στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

Φυσικά, εκτός από το νέο υλικό, στις δύο συναυλίες θα ακουστούν και πολλά γνωστά κομμάτια του Tricky, ίσως για πρώτη φορά με τον ίδιο να αναλαμβάνει σχεδόν όλο το βάρος των φωνητικών και της σκηνικής παρουσίας, με τη συνοδεία της νέα του μπάντας.

Ο Tricky παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του (τη μέρα που κυκλοφορεί!) στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Tricky: Από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο κατά κόσμον Αντριου Θος γεννήθηκε πριν από 47 χρόνια στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Ως παραγωγός και μουσικός, αποτελεί ένα από τα τρία σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του trip hop, μαζί με τους Massive Attack και τους Portishead. Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Bjork, Martina Topley-Bird, Neneh Cherry, Beyonce, Bobby Gillespie (Primal Scream), Cyndi Lauper, Alanis Morissette, Ed Kowalczyk (Live), Nneka κ.α. Τα τελευταία χρόνια ο Tricky ζει στο Βερολίνο όπου σε συνεργασία με τον DJ Milo, και τον εξαιρετικό ντράμερ Λιουκ Χάρις δημιούργησε το νέο σχήμα με την ονομασία Skilled Mechanics που τον φέρνει και πάλι στο προσκήνιο.

Ο Tricky παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του (τη μέρα που κυκλοφορεί!) στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2

Πως προέκυψε το όνομα: Ο ίδιος ο Tricky λέει «Παρακολουθούσα μια μέρα ένα ντοκιμαντέρ για την κατασκοπεία. Ενας πρώην πράκτορας της CIA μιλούσε για εκτελεστές που έστελναν οι ΗΠΑ στο εξωτερικό με σκοπό να προκαλέσουν επαναστάσεις και να ανατρέψουν κυβερνήσεις. Αυτούς τους εκτελεστές τους αποκαλούσε “Skilled Mechanics”. Σκέφτηκα πως ήταν ένα πολύ καλό όνομα για κάποιον που, κατά βάση, είναι δολοφόνος. Ήταν πολύ σκοτεινό και κυνικό και κόλλησε στο μυαλό μου».

Ακούστε το εκπληκτικό Karmacoma των Massive Attack με τον Tricky

Η συναυλία
Tricky presents the Skilled Mechanics
Αθήνα: 22/01, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, τηλ. 210 3450817)
Θεσσαλονίκη: 23/01, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, τηλ. 2310 500670 & 2310 504014)
Ωρα: Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Τιμή εισιτηρίου: Η προπώληση για τη συναυλία της Αθήνας ξεκινάει στα 17 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 20 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 23 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ