ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ποια συμφέροντα εκπροσωπεί – Εχει νεοφιλελεύθερη ατζέντα - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ποια συμφέροντα εκπροσωπεί – Εχει νεοφιλελεύθερη ατζέντα

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ ήταν πλούσια από μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτωχή από αξιοπιστία και υπευθυνότητα, ξεκάθαρη στο ποια συμφέροντα θέλει ο ίδιος να εκπροσωπήσει» αναφέρει το κυβερνών κόμμα. Εγκαλεί επίσης τον νέο πρόεδρο της ΝΔ ότι «πιστός στην παράδοση των προκατόχων του, έδειξε να πάσχει από αμνησία για τα πεπραγμένα του κόμματος του και τις καταστροφικές πολιτικές που υλοποίησε ο ίδιος ως υπουργός, δεν κατέθεσε καμία μεταρρυθμιστική πρόταση και επιβεβαίωσε πλήρως τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Τέλος, τα σχόλια- δια στόματος του κ. Μητσοτάκη- για τη δήθεν οικογενειοκρατία και το κομματικό κράτος του… ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ως (αποτυχημένο) αστείο μπορούν να εκληφθούν».

Γεροβασίλη: Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον Μητσοτάκη και δεν κατάλαβε το γιατί

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.

Επιμένοντας στην τακτική «ο Μητσοτάκης έδωσε δείγματα γραφής όσο ήταν υπουργός» η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης επιτίθεται στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον ότι έχασε τις εκλογές και ακόμα δεν έχει καταλάβει το λόγο, ενώ και πάλι του καταλογίζει συνεπή υποστήριξη του καθεστώτος της κομματοκρατίας.

Αναλυτικά η απάντηση της Ολγας Γεροβασίλη:

«O νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη σημερινή του ομιλία, ειλικρινώς αναγνώρισε ότι οι πολίτες τού γύρισαν την πλάτη. Μόνο που φαίνεται να μην έχει καταλάβει το γιατί.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα ως ιδεοληπτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι δικές του εμμονές στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα. Ίσως να είναι αυτός και ο λόγος που απέκρυψε τις πραγματικές του θέσεις και προθέσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Τις ίδιες θέσεις που εξέφραζε μπαίνοντας επικεφαλής της καμπάνιας του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα και στις οποίες γύρισαν την πλάτη οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές.

Ενώ πήρε -υποτίθεται- διαζύγιο με το λαϊκισμό, επέλεξε μπροστά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίσει ως «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» την υπέρβαση κατά 1,9 δισ. των προϋπολογισμένων εσόδων που πέτυχε η κυβέρνηση το 2015.

Τέλος, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκε στα λάθη του κόμματός του, δεν είπε κουβέντα για τη συμμετοχή του σε αυτά. Το ρόλο που είχε ο ίδιος στην εξυπηρέτηση ενός πελατειακού συστήματος δεκαετιών. Αυτός μάλλον θα είναι και ο λόγος που επέλεξε να αγνοήσει την μεταρρύθμιση που προωθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση, ενάντια στην κομματοκρατία την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπηρέτησε πιστά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ