Εύκολο και ελαφρύ πιάτο, επιτρέπει στο χοιρινό να αναδείξει τη νοστιμιά του, αν προσθέσουμε λευκό κρασί και φύλλα σόγιας.
Υλικά
- 1 χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) 1 κιλού
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 κιλό πατάτες φετινές
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί ποιοτικό
- Φύλλα φρέσκιας σόγιας ή ένα κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα χοντρά
- Σωτάρετε τα κρεμμύδια σε μια βαριά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο
- Κόψτε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια και σωτάρετε καλά με τα κρεμμύδια
- Σωτάρετε επί 10 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά
- Ρίξτε τη σόγια ή το θυμάρι
- Ξεκολλήστε τα υλικά με το κρασί
- Ανακατέψτε καλά αλλά απαλά, αφήστε το κρασί 2 λεπτά να δώσει αρώματα
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους
- Η κλασική συνταγή θέλει να τηγανίσουμε ξεχωριστά λίγο τις πατάτες για να αποκτήσουν κρούστα και να χρυσίσουν
- Κάντε το, δεν βαραίνει το πιάτο
- Προσθέστε μισό ποτηράκι καυτό νερό στην κατσαρόλα
- Προσθέστε τις χρυσωμένες πατάτες
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Κλείστε και αφήστε να βράσει σε χαμηλή σχετικά φωτιά για 30 λεπτά
- Σερβίρετε αυτό το νοστιμότατο πιάτο με μουστάρδα και πράσινη σαλάτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο