Είναι μια κλασική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και εύκολη να παρασκευαστεί. Ανυπέρβλητη γεύση, με τον όρο το κουνέλι να μην είναι πολύ μεγάλο, για να παραμείνει τρυφερό.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κουνέλι 1,5 κιλό, σε κομμάτια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- Φύλλο δάφνης και θυμάρι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με σπόρους
- 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ζωμό κότας ή λαχανανικών
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε καλά το κουνέλι
- Αφήστε τα να ροδίσουν καλά, από όλες τις πλευρές
- Αλατίστε και ρίξτε πιπέρι
- Βγάλτε το κουνέλι, κρατήστε τα υλικά στην κατσαρόλα
- Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάλτε τα στην ίδια κατσαρόλα
- Προσθέστε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι (3 κλωνάρια φρέσκο, αν βρείτε)
- Προσθέστε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος
- Ανακατέψτε απαλά
- Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε λίγο να σουρώσει
- Ξαναβάλτε το κουνέλι στην κατσαρόλα
- Προσθέστε το ζωμό που επιλέξατε
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
- Σερβίρετε με ταλιατέλες, πατάτες, ή ό,τι άλλο επιθυμείτε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο