Κουνέλι με μουστάρδα και λευκό κρασί - iefimerida.gr

Κουνέλι με μουστάρδα και λευκό κρασί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μια κλασική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και εύκολη να παρασκευαστεί. Ανυπέρβλητη γεύση, με τον όρο το κουνέλι να μην είναι πολύ μεγάλο, για να παραμείνει τρυφερό.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κουνέλι 1,5 κιλό, σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Φύλλο δάφνης και θυμάρι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κότας ή λαχανανικών
  • Αλάτι και πιπέρι
Κουνέλι με μουστάρδα και λευκό κρασί | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε καλά το κουνέλι
  • Αφήστε τα να ροδίσουν καλά, από όλες τις πλευρές
  • Αλατίστε και ρίξτε πιπέρι
  • Βγάλτε το κουνέλι, κρατήστε τα υλικά στην κατσαρόλα
  • Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βάλτε τα στην ίδια κατσαρόλα
  • Προσθέστε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι (3 κλωνάρια φρέσκο, αν βρείτε)
  • Προσθέστε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος
  • Ανακατέψτε απαλά
  • Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε λίγο να σουρώσει
  • Ξαναβάλτε το κουνέλι στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε το ζωμό που επιλέξατε
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
  • Σερβίρετε με ταλιατέλες, πατάτες, ή ό,τι άλλο επιθυμείτε
Κουνέλι με μουστάρδα και λευκό κρασί | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κουνέλι μουστάρδα Λευκό κρασί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ