Θρίλερ με 10 Αμερικανούς ναύτες -Κρατούνται από το Ιράν - iefimerida.gr

Θρίλερ με 10 Αμερικανούς ναύτες -Κρατούνται από το Ιράν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί "βρίσκονταν στα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε στην ιρανική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη απαίτησε από την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

"Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Ζαρίφ υιοθέτησε σκληρή στάση, αφού οι ναυτικοί παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και απαίτησε από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη", είπε.

Χθες δύο πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού καταλήφθηκαν από το Ιράν ενώ ταξίδευαν από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως έχει γνώση της κατάστασης και εργάζεται για την επιστροφή των μελών του πληρώματος, από την πλευρά του Ιράν όμως δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η τύχη του πληρώματος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών ήρθαν απευθείας σε επαφή αμέσως μετά το συμβάν, ενώ κύκλοι του αμερικανικού υπουργείου άμυνας ανέφεραν ότι τα 10 μέλη θα απελευθερωθούν μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν ΗΠΑ συγγνώμη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ