«Κρας τεστ» της κυβέρνησης στο Βερολίνο για αξιολόγηση και χρέος - iefimerida.gr

«Κρας τεστ» της κυβέρνησης στο Βερολίνο για αξιολόγηση και χρέος

Συνάντηση-κλειδί για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που μπορεί να φέρει τη συζήτηση για το χρέος πιο κοντά, έχει σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Β. Σόιμπλε.

Κυβερνητικές πηγές κρατούν τον πήχη χαμηλά και κάνουν λόγο στο iefimerida.gr για «συγκρατημένη αισιοδοξία», χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση «δύσκολη»αλλά και… «ενδιαφέρουσα». Η στόχευση πάντως της Αθήνας, από τον πιο κρίσιμο «σταθμό» της περιοδείας του υπουργού οικονομικών είναι τριπλή:
• Να υπάρξει εκτενής ενημέρωση προς τον «άγριο» υπουργό Οικονομικών για την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων-ενόψει και του αυριανού eurogroup- στο οποίο θα συζητηθούν οι όροι για την εκκίνηση της πρώτης αξιολόγησης
• να αποτραπεί μια πιθανή λήψη νέων μέτρων
• να αποτραπεί η καθυστέρηση λήψης έγκαιρων αποφάσεων για την ελληνική οικονομία, με σαφή στόχο να ανοίξει επισήμως η συζήτηση για την απομείωση του χρέους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ