Στα… μαλακά και με τον Ντάισελμπλουμ - Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Τσακαλώτο - iefimerida.gr

Στα… μαλακά και με τον Ντάισελμπλουμ - Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Τσακαλώτο

 Enzo Zucchi / EU Handout / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλό κλίμα και στη συνάντηση με τον επικεφαλής του EUROGROUP, δίνει η ελληνική πλευρά και μένει να διαπιστωθεί αν η… εγκαρδιότητα του Γ. Νταισελμπλουμ απέναντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήταν διπλωματική ή ουσιαστική.

Εν αναμονή του τετ-α-τετ με το Β. Σόιμπλε, ο οποίος δεν καταλαβαίνει από… αβροφροσυνες και διπλωματιες αν έχει κάτι να πει, η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε από το Άμστερνταμ σχηματίζοντας την εντύπωση ότι και αυτή η συνάντηση με έναν από τους σκληρούς της Ευρωζώνης πήγε πολύ καλά.

«Ήταν συζήτηση με πολιτικό που θέλει λύσεις» σημειώνουν ελληνικές πηγές, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι προ ημερών δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου ήταν… παρεξήγηση.

«Διευκρίνισε ότι μιλώντας για πολύμηνες συζητήσεις εννοούσε για τη συνολική λύση, δηλαδή και για το Χρεος», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, χωρίς πάντως να διευκρινίσουν αν μεταξύ των δύο ανδρών έγινε εκτενής συζήτηση για το φλεγον θέμα του Ασφαλιστικού, τα πρόσθετα μέτρα που ζητάνε για το 2016 οι θεσμοί, όπως και για το ρόλο του ΔΝΤ που φαίνεται ότι καίει την Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι «οι "μήνες" που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος μαζί».

Σε ανάρτησή του στο twitter, o πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι η συζήτηση με τον Τσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

Στα… μαλακά και με τον Ντάισελμπλουμ - Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Τσακαλώτο  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ