Γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - iefimerida.gr

Γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε χρόνο, στα μέσα Ιανουαρίου, οι πιο ισχυροί του κόσμου συγκεντρώνονται στο Νταβός, προκειμένου να συζητήσουν για την παγκόσμια οικονομία.

Φέτος όμως, αυτές οι συζητήσεις που θα γίνουν στις 20-23 Ιανουαρίου στο ελβετικό θέρετρο, έχουν ιδιαίτερη σημασία, όπως εξηγεί η Ράνα Φουρόχαρ, αναλύτρια του TIME. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποτελεί αφορμή συνάντησης προέδρων χωρών, πρωθυπουργών, κορυφαίων επιχειρηματιών, CEO μεγάλων εταιρειών και επικεφαλής μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Φέτος, το θέμα του Φόρουμ είναι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. «Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Ο κόσμος θα θέλει να καταλάβει πώς η τεχνολογία θα αλλάξει τις επιχειρήσεις τους, πώς θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη και το ρόλο που θα διαδραματίσει στην πρόκληση ή την επίλυση γεωπολιτικών συγκρούσεων», εξηγεί η αναλύτρια. Ετσι, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα είναι η «ομπρέλα» υπό την οποία θα γίνουν πολλές συζητήσεις, οικονομικές και πολιτικές, στο Νταβός φέτος.

Επίσης, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2016 θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον εν μέρει και γιατί οι παγκόσμιες αγορές έχουν υπάρξει ιδιαίτερα νευρικές. Το κινέζικο χρηματιστήριο κατέρρευσε προκαλώντας αναταραχές στην παγκόσμια οικονομία. Πολιτικοί και επιχειρηματίες θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει στην οικονομία της Κίνας, τονίζει το TIME. Με δεδομένο ότι η Κίνα και οι αναδυόμενες αγορές αποτελούν πλέον το 40% της παγκόσμιας ανάπτυξης, η συζήτηση για το τι συμβαίνει εκεί θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επιπλέον, ο κόσμος θέλει να μάθει και τι συμβαίνει με την οικονομία των ΗΠΑ, που είναι σε ανάκαμψη εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι δεν μπορούν να «σύρουν» την παγκόσμια οικονομία πλέον.

Θα συνεχίσει λοιπόν η παγκόσμια ανάπτυξη ή η οικονομία θα επιστρέψει στην ύφεση τα επόμενα 1-2 χρόνια; Αυτό θα είναι ένα σημαντικό ερώτημα στην ατζέντα του Νταβός φέτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νταβός Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ