Οι άστεγοι της Βιέννης πιάνουν δουλειά ως ξεναγοί της πόλης τους - iefimerida.gr

Οι άστεγοι της Βιέννης πιάνουν δουλειά ως ξεναγοί της πόλης τους

(φωτο: Shades Tour Vienna)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτοποριακή ιδέα της νεοφυούς επιχείρησης «Shades Tour Vienna», η οποία δημιουργήθηκε από την Perrine Schober, δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, ανατρέποντας στερεότυπα και προκαταλήψεις και βοηθώντας τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.


Σύμφωνα με το Αυστριακό «The Local», κάποιοι από τους 7000 άστεγους ή χωρίς μόνιμη κατοικία, πολίτες της Βιέννης έχουν επωφεληθεί από την νέα αυτή πρωτοβουλία, καθώς δουλεύοντας ως ξεναγοί παρουσιάζουν την πόλη τους στους επισκέπτες της και εξασφαλίζουν τα προς το ζην.
«Πιο σημαντικό είναι ότι ευαισθητοποιούμε την κοινή γνώμη, αυξάνουμε την ορατότητα του συγκεκριμένου πληθυσμού και προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να καταπολεμήσουμε το στίγμα και τον φόβο που συχνά συνοδεύει τις κοινωνικές τους δραστηρίοτητες», λέει η ίδια η Σομπερ στο Λοκαλ. «Επίσης ίσως είναι ο μόνος τρόπος για αυτούς τους ανθρώπους να ξαναεισέλθουν στην αγορά εργασίας», προσθέτει.
«Η συμμετοχή τους σε αυτές τις ξεναγήσεις ίσως αποτελέσει ένα είδος προϋπηρεσίας ή απλά προσδώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση σε κάποιον εργοδότη ότι μπορεί να εμπιστευθεί αυτά τα άτομα και να τα προσλάβει» δηλώνει η γυναίκα πίσω από την πρωτοβουλία.
Οι ξεναγήσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και μια επίσκεψη σε τουλάχιστον ενα από τα εξής τρία σημεία που συνδέονται με την ζωή των αστέγων και τα οποία όντως αποτελούν ένα ενδιαφέρον «αξιοθέατο» για τους επισκέπτες της Αυστριακής πρωτεύουσας. Η πρώτη τοποθεσία είναι ένας ξενώνας αστέγων, η δεύτερη μια κοινωνική κουζίνα όπου μοιράζεται δωρεάν συσσίτιο και τέλος ένα εκπαιδευτικό κέντρο των κοινωνικών λειτουργών που ασχολούνται με τα θέματα της αστεγίας. Το κόστος τους κυμαίνεται γύρω στα 150 ευρώ για ένα γκρουπ δέκα ατόμων και για διάρκεια περίπου δυόμιση ωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Βιέννη άστεγοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ