Λήξαν θεωρείται το «συμβάν» ΠΑΣΟΚ και Λεωνίδα Γρηγοράκου μετά τις δηλώσεις του βουλευτή περί συμπόρευσης στελεχών και βουλευτών του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία.
Σε συνάντηση του κ. Γρηγοράκου με τον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου δόθηκαν εξηγήσεις από τον βουλευτή Λακωνίας, οι οποίες κρίθηκαν επαρκείς.
Ο κ. Γρηγοράκος ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν από τους δημοσιογράφους και μάλιστα θα δώσει στη δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, ενώ θα προχωρήσει και σε γραπτή δήλωση, διευκρινίζοντας τη θέση του.
«Μου έδωσε την ερμηνεία για τις δηλώσεις οι οποίες έγιναν. Μου έδωσε και αναλυτικά το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεών του και με βάση αυτά τα οποία δήλωσε εκ νέου φαίνεται ότι πραγματικά παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης», είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Γρηγοράκος.
Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε:
«Είχαμε συνάντηση με τον σύντροφο Λεωνίδα Γρηγοράκο, μου έδωσε την ερμηνεία που αφορά τις δηλώσεις του οι οποίες έγιναν το πρωί, μου έδωσε και αναλυτικά το κείμενο της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης και με βάση αυτά τα οποία δήλωσε εκ νέου, φαίνεται ότι πραγματικά παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης» και συνέχισε:
Το σίγουρο είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γρηγοράκου εργάζεται και θα εντείνει αυτή την προσπάθεια, για την ανάδειξη της πολιτικής της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα που είναι διαφορετική και έντονα διακριτή και από αυτή της Ριζοσπαστικής λεγόμενης Αριστεράς και από την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στην Ελλάδα».
Παράλληλα, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε: «Είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια η παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας, θα δουλέψουμε για τις αξίες και τις αρχές, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ελλάδα, μ΄ ένα σχέδιο ανασυγκρότησης συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βεβαίως για ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος».
«Οι διαχωριστικές γραμμές υφίστανται και δεν καταργούνται ούτε σε επίπεδο ελληνικό ούτε σε επίπεδο ευρωπαϊκό ανάμεσα στις μεγάλες πολιτικές οικογένειες. Το ζητούμενο είναι αν στις κρίσιμες ώρες μπορούν υπεύθυνα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας», κατέληξε.