Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] - iefimerida.gr

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» στην γερμανική πόλη Leipzig, λίγες ώρες αφότου η Άγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε πως η διακίνηση μεταναστών στην Ευρώπη είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι εξοργισμένοι πολίτες έσπασαν βιτρίνες από εστιατόρια και fast food, ενώ 250 χούλιγκανς με το όνομα Legida, έκαψαν αυτοκίνητα και κατέστρεψαν καταστήματα.

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι Legida ζητούσαν την επέλαση των μεταναστών και το οριστικό κλείσιμο των συνόρων μετά τις ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση χημικών στους αστυνομικούς , ενώ καταδίωξαν τους μετανάστες που υπήρχαν στην περιοχή. Η αστυνομία από την πλευρά της, αναγνώρισε 211 άτομα με επιβαρυμένο μητρώο, γνωστά για τις ακροδεξιές τους δράσεις.

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Αυτή ήταν μια σοβαρή παραβίαση της ειρήνης», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας ότι αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που προκλήθηκαν λόγω της οργής που σιγοβράζει από τις μαζικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς κατά των γυναικών στην Κολωνία και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις.

Έχοντας πανό που έγραφαν: «Πρόσφυγες φύγετε μακριά, Ελευθερία για την Γερμανία και Οι πρόσφυγες δεν είναι καλοδεχούμενοι πια», κατηγορούσαν την Μέρκελ για την έκρυθμη κατάσταση.

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Νωρίτερα την ίδια μέρα η καγκελάριος είπε «Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με την μαζική έλευση προσφύγων στην Ευρώπη και είμαστε ευάλωτοι, καθώς δεν έχουμε ακόμη τον έλεγχο, ότι θα θέλαμε να έχουμε.»

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Είπε επίσης, πως το ευρώ «συνδέεται άμεσα» με την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, προσθέτοντας:«Εάν οι χώρες δεν επιτρέπουν στους πρόσφυγες να διασχίζουν τα σύνορά χωρίς μεγάλη δυσκολία, τότε η ευρωπαϊκή ενιαία αγορά θα «υποφέρει έντονα» - πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία, το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγαλύτερη οικονομία της, θα πρέπει να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί την ελευθερία της κυκλοφορίας .

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η ΕΕ αγωνίζεται να ανταπεξέλθει με ένα κύμα προσφύγων από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν «προσγειωθεί» στην Ελλάδα ή στην Ιταλία πριν περάσουν πλουσιότερες βόρειες πολιτείες της ΕΕ.

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Βέβαια, οι ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία έχουν προκαλέσει μια συζήτηση σχετικά με το ότι πρέπει να παρθούν αυστηρότεροι κανόνες για τους μετανάστες που παραβαίνουν το νόμο, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες απέλασης και αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως η μεγαλύτερη επιτήρηση με βίντεο σε δημόσιους χώρους και περισσότερη αστυνομία.

Γερμανία: Ακροδεξιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά -Διαμαρτύρονταν κατά των μεταναστών [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Να σημειωθεί πως ήδη η Γερμανία έχει στείλει μεγάλο αριθμό μεταναστών πίσω στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Μέρκελ ακροδεξιοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ